Asennus


Laite asennetaan kuivaan lämpimään huonetilaan. Laite asennetaan huoneen yläosaan yleensä ulkoseinälle esim. ikkunan viereen. Varmista, että ilma pääsee virtaamaan pois huoneesta oviraon tai poistoventtiilin kautta. Ulkoilmaputkelle tehdään Ø110 mm reikä. Reikään asennetaan ulkoilmaputki, jonka tulee olla hieman ulospäin kalteva. Ulkoilmaputken ulkoseinän puoleiseen päähän kiinnitetään ulkosäleikkö. Ulkosäleikön hyönteisverkko on vapaaehtoinen. Ulkoilmaputki tiivistetään seinärakenteeseen. Mikäli käytetään vanhaa ulkosäleikköä tulee sen puhtaus tarkistaa. Laitteen tuloilmaputkeen on myös saatavana äänenvaimennin patruuna.

Kun ulkoilmaputki ja ulkosäleikkö on asennettu paikoilleen, kiinnitetään asennuskehys seinään. Mikäli aukko on suurempi kuin laite, käytetään aluslevyä.

Laite painetaan kiinni asennuskehykseen, jolloin se samalla tiivistyy seinäpintaa vasten, liitosta ulkoilmaputkeen ei tarvita. Sähkökytkentä voi olla kiinteä tai pistotulppakytkentä.

Hienosuodatin suodattaa kaupunki- sekä siitepölyt ja vaihdetaan kerran vuodessa. Suodattimen vaihtoa varten laite irrotetaan seinältä ja suodatin vaihdetaan takakautta.

Laitteen mukana tulee ulkoilmaputki, ulkosäleikkö sekä kiinnitystarvikkeet.